Bekić: Itekako sam zadovoljan formom

Idol nacije 2010

Bekić: Itekako sam zadovoljan formom

Mladi napadač Slobode, Amer Bekić nalazi se među pet kandidata koji su nominovani za najboljeg juniorskog igrača Bosne i Hercegovine, a u razgovoru za naš portal ističe kako je itekako zadovoljan formom, ali da uvijek može bolje.

Amer Bekić je ove sezone postigao nekoliko golova za Slobodu, a priliku je dobio pod komandnom palicom Vlatka Glavaša, međutim nastavio je igrati i nakon dolaska Denisa Sadikovića na klupu Tuzlaka.

"Itekako sam zadovoljan formom, ali uvijek može bolje. Priliku mi je ukazao Vlako Glavaš što sam dobro znao iskoristiti. Zahvalan sam i svojim saigračima, jer bez njihove pomoći ne bih mogao sve ovo ostvarti.", rekao je Amer Bekić, te dodaje:

"Kada pogledamo posljednih pet-šest kola, igramo u sjajnoj formi. Loše smo startovali, ali sada dolaskom Denisa Sadikovića podigli smo nivo forme i sada smo u situaciji da se borimo za Evropu. Žalim što je kraj polusezone, jer zaista nas je dobro krenulo."

Naša reprezentacija sutra u Antaliji igra takmicu protiv Poljske, a oba nacionalna tima će biti sastavljena od igrača iz domaćih prvenstava. Mladi napadač sa Tušnja iskazuje nezadovoljstvo, jer u našoj selekciji nema nekih njegovih saigrača.

"Zista mi je krivo što za utakmicu sa Poljskom u reprezentaciji nema nijednog igrača Slobode. Mislim da je poziv zaslužio Denis Mujkić koji je najbolji golman Premijer lige i stoper Samir Jogunčić koji igra u odličnoj formi", ističe 18-godišnji Tuzlak.

Bekić je upisao dva nastupa za u-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za juniorsko Europsko prvenstvo koje su se održale u Sarajevu u oktobru ove godine.

"Upisao sam dva nastupa za juniorsku reprezentaciju. Protiv Bjelorusije sam bio starter, dok sam u utakmici sa Makedonijom ušao sa klupe. Susret protiv Češke sam propustio zbog bolesti. Nemam više pravo nastupa za U-19 nacionalni tim, ali ako nastavim sa golovima i dobrom igrom mogu očekivati poziv i za mladu reprezentaciju", kaže talentovani napadač sa Tušnja.

"Bio sam vrlo sretan kada sam vidio da sam nominovan za najboljeg juniorskog igrača Bosne i Hercegovine. To mi puno znači i veliki mi je motiv da se još više trudim i radim. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u odabiru igrača, a na meni je da i dalje se nastavim dokazivati", dodao je za kraj razgovora Amer Bekić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.