Bekić, Kiso i Sarić propuštaju Zrinjski

Problemi za Musemića

Bekić, Kiso i Sarić propuštaju Zrinjski

Poslije pet proljetnih utakmica i deset osvojenih bodova na Tušnju se mnogo lakše diše, ali svi su svjesni kako postavljeni cilj nije ispunjen. Na redu je gostovanje kod aktuelnog prvaka, mostarskog Zrinjskog, koga su Tuzlaci u jesenjem dijelu sezone golom Igora Radovanovića tukli sa 1:0.

U poređenjem sa tom utakmicom mnogo je promjena na obje strane. Nema trenera Denisa Sadikovića i Ivana Karačića, nema nekolicine igrača koji su nosili dresove Slobode ili Zrinjskog. 

Pred novi prvestveni izazov stručni štab Tuzlaka suočen je sa problemima. Kapiten Almir Bekić povrijedio se u duelu sa Slavijom i njegov nastup je pod upitnikom. Zbog tri žuta kartona neće nastupiti Elvis Sarić i Nenad Kiso.

Ranije su se na povrede žalili Mersudin Ahmetović i Jasmin Moranjkić, a poslije Slavije smanjenim intenzitetom trenirao je Sulejman Krpić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musemić je najavio takav rasplet, jer je po dolasku na Tušanj rekao kako će svaki igrač dobiti svojih „pet minuta slave“ da pokaže šta zna i umije. Znao je da će biti povreda, kartona i zbog toga je na svakom treningu od svih igrača tražio maksimum.

Sloboda će na megdan Zrinjskom krenuti iz Međugorja. Upravo su se tu Tuzlaci u tri navrata pripremali za proljetne izazove. Iz Mostara je Sloboda znala donijeti bodove, ali i biti ubjedljivo poražena. U trenutnoj situaciji pritisak je na Zrinjskom, dok Sloboda nema šta izgubiti.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.