Bivši igrač Sarajeva ponovo je na Tušnju, a za pripremne mečeve u Anataliji kaže da nisu toliko bitni, da je najvažnije ispuniti trenerske zamisli

Povratnik u redove Slobode

Bekić: Primarni cilj je ostati u ligi, ali volio bih i da osvojimo Kup

E. Škorić

Amer Bekić, povratnik u redove Slobode, govorio je o pripremama u Antaliji, odigranim mečevima i ambicijama Tuzlaka u drugom dijelu sezone.

Sloboda će u Antaliji danas odraditi dva treninga, sutra će imati malo odmora, a u nedjelju je zakazan duel s Aktobeom, čime će se završiti ovaj pripremni dio u Turskoj. U ponedjeljak ujutro slijedi povratak u Tuzlu i završne pripreme pred nastavak sezone.

"Sigurno da svi dobro radimo, dobro se pripremamo i misli da će to biti dobro kada dođe do svježine. Treninzi su veoma naporni, ali šta je tu je", rekao je Bekić za SportSport.ba, pa se osvrnuo na pripremne utakmice:

"Ne gleda se toliko rezultat u pripremnim utakmicama već taktičke zamisli trenera. Momci su dobro odradili, ali bilo je i umora, no nadam se da ćemo biti još bolji kada dođe do svježine".

Šta trener Slavko Petrović traži od igrača?

"Petrović traži borbenost na terenu, htjenje i želju. Kada se tako ponašate na terenu, onda te nagrade i onda dolaze i pobjede i dobre igre".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može li Sloboda ostati u ligi?

"Primarni cilj je da se ostane u ligi, a ako Bog da, ja sam za to da se i Kup osvoji. Najvažnije je ipak da ostanemo u ligi", tvrdi Bekić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi