Bekić: Sarajevo je veliki iskorak u mojoj karijeri

Dolazi na Koševo

Bekić: Sarajevo je veliki iskorak u mojoj karijeri

Edmir Škorić

Almir Bekić pojačat će redove Fudbalskog kluba Sarajevo.

Bekić je načelno postigao dogovor o raskidu saradnje sa Slobodom. Broji posljednje dane na Tušnju i, kako kaže, nije mu baš lako otići.

“I sretan sam, a u neku ruku i tužan. Sloboda je moj klub, tu sam proveo nezaboravne trenutke i jednostavno sam emotivno vezan za sve ovo. Dijete sam kluba, bio sam ovdje kapiten, tu sam odrastao, ali život ide dalje, dođe vrijeme za promjene”, kazao je Bekić za SportSport.ba.

Njegov novi klub bit će FK Sarajevo. Ostale su formalnosti i uskoro bi trebao da potpiše ugovor s bordo timom.

“FK Sarajevo je za mene iskorak u karijeri i ujedno veliki izazov i velika obaveza. Nije lako igrati za tako veliki klub, ali odlučan sam da napredujem u karijeri. Vjerujem da ću imati šta da pokažem na Koševu. Želim da igram evropske utakmice, da se borim za trofeje i mislim da ću u Sarajevu doživjeti puno lijepih stvari”, dodao je Bekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On bi se trebao pojaviti na prozivci koja je planirana za 17. juni, a nakon toga slijedi borba za mjesto u timu.

“Sarajevo je klub sa velikim brojem kvalitetnih igrača i morat ću se dobro potruditi kako bih dobio šansu. No, dat ću sve od sebe kako bi opravdao očekivanja. Vjerujem da se mogu izboriti izboriti za svoje mjesto u timu”, istakao je Bekić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.