Bekić vjeruje u trijumf nad fenjerašem

Zrinjski protiv Gradine za bijeg iz krize

Bekić vjeruje u trijumf nad fenjerašem

Iako je jesen proveo u nemilosti Dragana Perića napadač Zrinjskog Amer Bekić u posljednje vrijeme uživa povjerenje struke Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je u naglom padu forme, a realizacija je jedna od najvećih boljki Plemića.

Upravo je Bekić nedavno protiv Čelika u par navrata bio nadomak pogotku, ali je sreća mu je okrenula leđa. Četiri poraza u nizu Mostarci će pokušati makar za kratko zaliječiti trijumfom nad davno otpisanom Gradinom, jedinom ekipom sa lošijim bodovnim učinkom tokom proljetnog dijela sezone.

"Ništa nam nije išlo u minulim kolima, a tu najviše mislim na meč protiv Čelika. Napravili smo nekoliko odličnih prilika, u polju smo bili bolji, ali smo na kraju kažnjeni i poraženi. U Prijedoru smo odlično otvorili meč, poveli, kasnije trebali i uduplati vodstvo, a onda je uslijedio pad", kaže mladi napadač, uz nadu da će se bodovni post prekinuti sutra na domaćem terenu protiv Gradine.

"Moramo maksimalno ozbiljno ući u meč. Samo tako možemo do trijumfa i bodova koji će najveći značaj imati sa psihološkog aspekta. Gradina jeste ispala, ali će ovdje doći motivisana s ciljem da izbjegne poraz. Da su opasna nagazna mina u prošlom kolu uvjerili su Slaviju", dodao je Bekić.
Goran Marković, Vučina Šćepanović i Igor Žuržinov sigurno će propustiti sutrašnji meč, dok su upitni nastupi Marina Aničića, Luke Brlenića i Velibora Đurića. U tim se nakon pauze od jedne utakmice vraća Pero Stojkić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti