Bekrić i Višća za prvo mjesto

Željezničar na Grbavici jedva protiv Travnika

Bekrić i Višća za prvo mjesto

Samir Bekrić i Edin Višća svojim su golovima donijeli nova tri boda za sarajevski Željezničar, koji je tako izbio na prvo mjesto Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći fudbaleri dobro su otvorili susret i zaprijetili golu na kojem je stajao Adis Nurković već u trećoj minuti. Samir Bekrić dobro je prošao, te izbio sam pred golmana Travnika kojeg je lobovao, ali je loptu sa gol linije izbacio Varupa. Samo tri minute kasnije šut je isprobao i Rovčanin, ali Nurković je uspio odbraniti.

Nakon dvije uvodne prilike, tempo igre je drastično opao, pa sve do pred kraj prvog dijela igre oko 8.000 gledalaca na Grbavici gledalo je pravu uspavanku. U 39. minuti u prilici se ponovo našao Rovčanin, ali Nurković je opet uspješniji. U posljednjoj minuti prvog dijela, nakon centaršuta Bekrića, Kerla šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu plavi sa Grbavice su potpuno dominirali terenom, ali lopta nikako nije htjela u gol Adisa Nurkovića. Svraka, Bekrić i Kerla nikako nisu iz dobrih prilika uspjeli pogoditi gol Travničana, koji su 66. minuti izveli dobro kontranapad, ali je šut Fejića u korner izbacio golman domaćih Šehić.

Željezničar je došao do toliko željenog gola u 73. minuti. Šimić je dobro prošao po desnoj strani i ubacio za Bekrića, kojem nije bilo teško da sa pet metara pogodi mrežu iza Adisa Nurkovića za veliko oduševljenje na stadionu Grbavica.

Sjajni Višća, kojije ušao u 73. minuti, iskoristio je pas Bekrića i matirao Nurkovića četiri minute prije utakmice za konačnih 2:0.

Plavi su do kraja susreta imali još nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Višća, koji je pogodio stativu, dok Travnik jednostavno nije imao snage da pred kraj susreta krene odlučnije ka golu domaćina.

Željezničar - Travnik 2:0

Stadion Grbavica. Gledalaca: 8.000.  Strijelci: 1:0 - Bekrić (73), 2:0 - Višća (86)
Žuti kartoni: Kerla, Šimić (Željezničar), Sarajčić, Erić, Fajić, Varupa (Travnik)

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Radovanović, Čulum, Mešić, Kerla (od 73. Stanić), Svraka, Bekrić, Popović, Bučan (od 73. Višća), Rovčanin (od 89. Spahić). Trener: Amar Osim.
TRAVNIK: Nurković, Terzić, Varupa, Sarajčić, Ribić, Pranjković, Dudić, Erić (od. 80. Zasagić), Fajić, Ćurić (od 85. N. Varupa), Lihovac (od 50. Kolašinac). Trener: Nedžad Selimović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.