Bekrić i Zeba 'izazvali' jedan drugog

Ko je pobjednik?

Bekrić i Zeba 'izazvali' jedan drugog

S. Mlaćo

Zanimljivo je bilo proteklog vikenda na terenima Premijer lige i Prve lige FBiH.

Viđeno je dosta lijepih i atraktivnih pogodaka, no svakako vrijedi izdvojiti dvije majstorije nekadašnjih članova FK Željezničar Samira Bekrića i Zajka Zebe.

Bekrić i Zeba trenutno ne nose Plavi dres, a Bekrić je upravo na Grbavici postigao pogodak kola. Iskusni vezista u dresu Slobode u 30. minuti izazvao je muk na Grbavici i pogodio za 1:1.

Bila je to majstorija kakva se rijetko viđa, golman Želje Filip Erić nije imao nikakve šanse, a pogodak iz poštovanja popularni Tuce prema klubu u kojem proveo najljepši dio karijere nije proslavio.

Nešto ranije na stadionu Otoka snage su odmjerili Olimpik i Travnika. Olimpik je na kraju teškim mukama slavio 2:1, a iskusni član Vukova sa Otoke Zajko Zeba je još jednom potvrdio da se radi o velikom nogometnom majstoru.

Zeba je pred sami kraj prvog poluvremena pogodio za vodstvo Olimpika iz slobodnjaka, a golman gostiju Sušac zaista nije imao nikakve šanse da zaustavi ovaj udarac. Sa pet ili dvadeset pet metara, Zebi je čini se sasvim svejedno.

Radi se o dva zaista prelijepa pogotka u realizaciji možda i dvojice najboljih izvođača slobodnih udaraca koji su u ovom desetljeću igrali na bh. terenima.

Njihove majstorije pogledajte u video prilogu i procijenite koja je ljepša...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joks
Moj Mlaćo, ova dva 'slobodnjaka' su NEUPOREDIVA (pozicija za šutiranje, pod 1)! Nek' je tebi Zeba miljenik, ali Bekrićev pogodak je rijetko viđen a Zebin dobar, mada vrlo često viđen na terenima. Hajd' nek' se "piše", moj Mlaćo...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi