Bekrić: Iranci žele na klupi Ali Daeija umjesto Queiroza

Veznjak iranskog Fajr Sepasija

Bekrić: Iranci žele na klupi Ali Daeija umjesto Queiroza

Dino Kurbegović

Jedan od protivnika naše fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u okviru grupe F, selekcija Irana, u posljednje vrijeme doživljava dosta problema u i oko same reprezentacije.

Špekuliše se o finansijski poteškoćama uslijed političke situacije u zemlji, dok je druga strana priče, da se Iranci ustvari žele riješiti sadašnjeg selektora Carlesa Queiroza koji ima "masan" ugovor.

Pravu istinu oko stanja u iranskom nogometu potražili smo kod našeg internacionalca Samira Bekrića najboljeg igrača ekipe Fajr Sepasija s kojom vodi grčevitu borbu za opstanak u ligi.

O trenutnom stanju u reprezentativnom nogometu u Iranu, bivši igrač Željezničara kaže:

"Prava istina je da navijači, novinari, ali i rukovodstvo Saveza ne žele da ih na Svjetskom prvenstvu vodi Queiroz, nego žele da na klupu dođe njihova legenda Ali Daei, koji trenira ekipu Persepolisa koja se bori za titulu prvaka države. Queiroz ne želi dati ostavku, iako mu podmeću razne stvari i govore javno da nemaju novca za pripreme što je daleko od istine. Iranci mu ne smiju dati otkaz jer bi mu onda morali isplatiti nevjerovatnih 10 miliona dolara", kaže bivši ljubimac navijača Željezničara.

U klupskom nogometu njegova ekipa vodi borbu za opstanak, iako naš internacionalac igra sjajnu sezonu.

"Nalazimo se u zoni ispadanja nakon 24 kola, ali ekipa koja se nalazi u mirnoj luci bježi nam samo tri boda tako da očekujem da izborimo opstanak što je glavni cilj kluba u ovoj sezoni. Što se tiče mene i mojih igara, zadovoljan sam iako može sigurno još bolje. Odigrao sam 22 utakmice, postigao dva gola, uz sedam asistencija. To svakako nije loše, ali ja moram uvijek biti na nivou jer sam najskuplji igrač u klubu. Nadam se da ću na kraju sezone ostvariti s klubom opstanak u ligi, te karijeru nastaviti u nekoj poznatijoj ligi Evrope", završio je razgovor za SportSport.ba 29- godišnji veznjak rođen u Srebreniku, koji je u svojoj karijeri pored Gradine nastupao za Željezničar, korejski Incheon, kazahstanski Tobol i iranski Sanat Mes Kerman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.