Bekrić prvi strijelac Inchona u pripremama
Čak 11 golova u pet utakmica, a jučer i hat-trick: Samir Bekrić

Iz Južne Koreje za SportSport.ba

Bekrić prvi strijelac Inchona u pripremama

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara Samir Bekrić upravo se vratio sa priprema sa svojom ekipom Inchona, te se sprema za nastavak sezone koja u Južnoj Koreji počinje u martu mjesecu.

Inchon je jučer slavio pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv jwedne kineske ekipe rezultatom 3:2, a svoj hat-trick u ovom susretu zabilježio je upravo Bekrić, koji je time najavio nastavak sjajnih igara u svom novom klubu.

"Prezadovoljan sam obavljenim pripremama, na kojima smo proveli gotovo dva mjeseca. Prvi smo dio priprema obavili u SAD, pa smo se onda vratili u Koreju. Uslove koje smo imali mogu nazvati samo fantazijom", priča Bekrić za SportSport.ba iz Južne Koreje.

Nekadašnji najbolji igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine ima i razloga da bude zadovoljan...

"U pet odigranih prijateljskih utakmica postigao sam čak 11 golova i prvi sam strijelac svoje ekipe u pripremama", kazao je Bekrić i dodao: "U ovom sam prelaznom roku bio blizu povratka u Evropu, ali me Inchon nije želio prodati. Dva kluba iz Belgije bila su zainteresovana za moje usloge, ali trener ovdje nije htio ni da razgovara na tu temu", rekao je Bekrić u razgovoru za SportSport.ba, a potom je uputio poruku svom nekadašnjem klubu, koji uskoro slavi 90 godina postojanja.

"Prvo, želio bih da čestitam taj poseban dan za sve ljude koji vole taj sjajni klub i poželio bih Željezničaru mnogo sreće u budućnosti. Ovim bih putem pozdravio sve ljude u klubu, trenere, igrače i naravno navijače koji su mi uvijek bili nevjerovatna podrška", zaključio je Bekrić u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.