Bekrić: Tobol je prolazna stanica

Iz Kazahstana za SportSport.ba

Bekrić: Tobol je prolazna stanica

Nekadašnji igrač Željezničara Samir Bekrić nakon korejske epizode karijeru će nastaviti u Kazahstanu, tačnije u tamošnjem ligašu Tobolu, a u razgovoru za SportSport.ba govorio je o novom klubu.

Pomalo je iznenađujuća bila vijest da je raskinuo ugovor sa Incheon Unitedom. Sve informacije su govorile da je Bekriću u Južnoj Koreji odlično. Upravo se na njegovom primjeru može uvidjeti prava stvarnost profesionalnog nogometaša. Koferi su dakle uvijek pripremljeni. O samom boravku u toj zemlji gdje je Bekrić ostvario svoj prvi inostrani angažman, ovaj igrač za SportSport.ba kaže.

"Koreja mi je mnogo toga dala lijepog i stvarno sam uživao u toj zemlji.Tamo sam za kratko vrijeme ostavio veliki trag i zaista se nadam da ću se tim navijačima još jednom vratiti. Želio sam biti bliže kući. Nostalgija, daljina, bili su moj  jedini problem", nakon korejske epizode govori Samir Bekrić, a u njegovom glasu se ne osjeti razočarenje.

"Razočaran nisam uopšte, zaista nemam razloga. Imao sam par ponuda i mogao sam odlučivati gdje i šta dalje, bio sam blizu potpisa za Anži, ali u zadnjem trenutku Tobol mi je dao odlične uslove te potpisujem za njih na jednu godinu iako su oni tražili da ugovor ide na tri godine. Ja sam želio samo na jednu godinu. Ovdje sam oduševljen prijemom i stvarno uživam na svakom koraku. Ne planiram angažman na duge staze. Želim da idem u puno jaču ligu tako da ću dati sve od sebe da odigram kako najbolje znam i tako se odužim ljudima u klubu na svemu sto su uložili u mene. Planiram da Tobol bude moja prolazna stanica do mnogo jačeg kluba.

O samoj ekipi Bekrić prenosi svoje utiske.

"Trener je veliki bivši ruski reprezentativac (Sabitov op.a), a bio je na čelu i nekoliko sjajnih ruski klubova. Ekipa je u vlasništvu ruskog milijardera koji želi da napravi rezultat u Ligi šampiona, zato je sad uložio velika novčana sredstva za pojačanja, doveo je osim mene i par sjajnih igrača iz CSKA Moskve, Zenita, Dinama M. Sve su to igrači koji imaju preko 300 utakmica u Ruskoj ligi. Sada je reprezentativna pauza a prvenstvo se nastavlja 31.03. To je 4. kolo i tada ću da debitujem. Malo je nezgodno što sam se priključio ekipi prije 4-5 dana jer sa imao problema sa vizom. Uglavnom nadam se najboljem, a reprezentaciji večeras želim mnogo sreće", istakao je Bekrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.