Belgija na neviđen način predstavila igrače za U21 Evropsko prvenstvo

Definitivno su 'prekucali igricu' s ovim

Belgija na neviđen način predstavila igrače za U21 Evropsko prvenstvo

S. Grebović

Sve su češći primjeri klubova na društvenim mrežama kako na originalne načine sa javnosti dijele novosti vezane za klub, među kojim prednjače Borussia Monchengladbach, Dortmund i Sevilla.

Pojedini klubovi imaju ljude zadužene da na društvenim mrežama rade isključivo na promociji kluba ili reprezentacije, a nema sumnje da su isti ljudi koji rade pri Fudbalskom savez Belgije sada 'prekucali igricu' po tom pitanju.

Selektor Johan Walem je odabrao 23 fudbalera na koje ručuna za ovaj turnir, a oni su predstavljeni kao likovi poznatog animiranog filma South Park.

Mlada selekcija popularnih Crvenih đavola će nastupiti na kontinentalnoj smotri najboljih reprezentacija koje će se održati u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna ove godine.

Sasvim sigurno da su Belgijanci ovim potezom 'kupili' sve ljubitelje popunarnog animiranog filma u kojem prednjači crni humor. Reprezentacija Belgije se nalazi u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, domaćinom Italije, te Poljske sa kojom počinju put na turniru utakmicom 16. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi