Selektor Belgije objavio spisak za nastavak kvalifikacija za EURO

Bez većih iznenađenja

Selektor Belgije objavio spisak za nastavak kvalifikacija za EURO

S. Grebović

Belgijski selektor Roberto Martinez danas je objavio spisak igrača na koje računa za mečeve protiv Kazahstana i Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Španski stručnjak nije puno kombinovao što se tiče ovog spiska. Pozvao je gotovo sve najbolje što Belgija ima u ovom momentu, a jedino se izdvaja ime Vincenta Kompanyja koji je ponovo tu nakon odsustva sa prve dvije utakmce kvalifikacija.

Na spisku je ponovo i Kevin De Bruyne koji je veći dio sezone bio povrijeđen, ali se tek nedavno vratio u pogon. Tu je i defantizvac Tottenhama Jan Vertonghen koji vuče lakšu povredu članka, uz nadu da će se oporaviti do 8. juna, kad je na programu duel sa Kazahstanom, odnosno tri dana kasnije sa Škotskom.

Manjih problema sa povredom imao je i Romelu Lukaku, s tim da je i on spisku, sa dobrim izgledima da se oporavi za mečeve u Briselu.

U opticaju je i Axel Witsel kojeg nije bilo na prethodnom spisku.

U odnosu na prethodne spiskove debitant je treći golman Hendrik van Crombrugge, mada je u oštroj konkurenciji Curtoisa i Mignoleta teško očekivati da golman Eupena dobije šansu.

Trećeplasirana selekcija sa prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji u prve dvije utakmice ovih kvalifikacija bila je sigurna sa Rusijom (3:1) i protiv Kipra u gostima (0:2), te bi sve osim dvije lagane pobjede na svom terenu proitv Kazahstana i Škotske bilo pravo iznenađenje.

Konačan spisak Belgijanaca izgleda ovako:

Golmani: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Liverpool), Hendrik van Crombrugge (Eupen), Matz Sels (Strasbourg);

Defanzivci: Thomas Meunier (PSG), Timothy Castagne (Atalanta), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen (Tottenham), Vincent Kompany (Anderlecht), Brandon Mechele (Club Brugge);

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni igrači: Kevin de Bruyne (Manchester City), Axel Witsel (Borussija Dortmund), Leander Dendocnker (Wolves), Yannick Carrasco (Dalian Jifang), Dennis Praet (Sampdorija), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Nacer Chadli (Monaco);

Napadači: Eden Hazard (Chelsea), Dries Mertens (Napoli), Romelu Lukaku (Manchester United), Thorgan Hazard (Borussija Monchengladbach), Michy Batshuayi i Christian Benteke (Crystal Palace), Divock Origi (Liverpool).

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Da ovo nije ww. w,.. sportsport-.-. -. - be??? Ili ce te objavljivati spisak svake repke? Kako god da okrenem ne razumijem ovo nikako. Koga zanima belgija?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi