Belgija ostala bez selektora

Wilmots postao bivši

Belgija ostala bez selektora

Fudbalska reprezentacija Belgije od danas nema selektora.

Kako javlja Fudbalski savez Belgije, dogovoren je sporazumni raskid ugovora sa Marcom Wilmotsom, koji je na klupi ove selekcije proveo četiri godine.

U saopštenju je navedeno da je Wilmots zadužan za povratak Belgije u elitu evropskog i svjetskog fudbala, a ovu zemlju je od 54. doveo do 1. mjesta na FIFA-inoj rang listi.

Ono što je izostalo je uspjeh na velikim takmičenjima, a upravo nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu Wilmots se počeo dovoditi u vezu sa napuštanjem selektorske klupe, što se danas i desilo.

Iz FS Belgije su najavili da će odmah krenuti u intenzivnu potragu za novim selektorom, a on će biti izabran prije prijateljske utakmice protiv Španije koja je zakazana za 1. septembar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi