Hazard: Mlad smo tim, nedostaje nam iskustva
Foto: EPA

Oglasio se i najbolji igrač Belgije

Hazard: Mlad smo tim, nedostaje nam iskustva

Reprezentacija Belgije neslavno je okončala svoj nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Izabranici Marca Wilmotsa su eliminisani u četvrtfinalu od Velsa, koji je slavio sa 3:1.

"Razočarani smo, ali to je fudbal. U prvih dvadeset minuta smo igrali odlično, ali kasnije nas je Vels nadigrao. U toj reprezentaciji igra mnogo fudbalera iz engleske lige koji znaju kako se ovakve utakmice dobijaju. Igrali su s većom željom za pobjedom nego što je to bio slučaj kod nas", rekao je Eden Hazard, najbolji igrač Belgije, koji je potom dodao:

"Naša ekipa je vrlo mlada i mladost je super. Ali, ponekad se vidi ako ti nedostaje iskustva. To nas je koštalo. Za dvije godine nas čeka Svjetsko prvenstvo i optimistični smo pred to takmičenje".

O selektoru Wilmotsu...

"Na njemu je sada veliki pritisak. Vodi nas nekoliko godina, a zajedno smo prošli neke lijepe trenutke. Ovoga puta smo se razočarali. On će odlučiti hoće li ostati selektor. Ako se to desi, poželjet ćemo sreću", zaključio je Hazard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi