Belgija u Litvaniji bez Hervella

Pored visokog poraza

Belgija u Litvaniji bez Hervella

Povratnički dani Belgije na Eurobasket nakon 18 godina neigranja na velikoj sceni protekli su u znaku nesretne povrede njihovog najboljeg igrača Axela Hervella.

Nakon samo 45 sekundi utakmice protiv Francuske (44:74) ovaj igrač je doživio povredu koljena koja će ga od parketa odvojiti na tri sedmice, a samim time i onemogućiti nastup u Litvaniji. Kao zamjenu za ovoga veoma bitnog igrača kada je u pitanju selekcija Belgije, selektor Eddy Casteels je posegnuo za 214 cm. visokim DJ Mbengom, igračem New Orleans Hornetsa.

Kada je u pitanju sama utakmica Francuske i Belgije, recimo i to da su kod Francuza najefikasniji bili Parker sa 12, Diaw 11 i Seraphin sa 10 poena. Kod poraženih Belgijanaca treba izdvojiti tek Beghina sa 9 poena. Tako nakon povrede Hervella i utakmice u kojoj su protiv Francuske ubacili samo 44 poena, Belgija odlazi na Eurobasket gdje će nastupiti u grupi D sa Slovenijom, Rusijom, Bugarskom, Gruzijom i Ukrajinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.