Belgijanci srušili prvaka Evrope i plasirali se u polufinale

Igraju protiv Italije

Belgijanci srušili prvaka Evrope i plasirali se u polufinale

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Belgije danas je u čevrtfinalu Evropskog prvenstva sa 2:1 savladala selekciju Španije koja je branila titulu prvaka Evrope.

Belgijanci su nakon preokreta uspjeli da savladaju Crvenu furiju i izbore plasman u polufinale ovog takmičenja. Španci su dobro počeli meč i poveli golom Baene u osmoj minuti, ali su Crveni đavoli preokrenuli u nastavku meča.

Prvo je na samom startu drugogo poluvremena Vertessen poravnao na 1:1, a junak Belgije bio je Mpie koji je u 49. minuti pogodio za pobjedu i plasman u polufinale. U polufinalu Belgija će igrati protiv Italije koja je bila bolja od Švedske sa 1:0.

Plasman u polufinale ranije je izborila reprezentacija Engleske pobjedom 2:0 nad Norveškom. Engleska će svog protivnika dobiti večeras nakon okršaja Holandije i Irske u posljednjem meču četvrtfinala Evropskog prvenstva koje se igra u Engleskoj.

Top Komentari

Faruk Berberovic
Bravoo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi