Bivši selektor Belgije optužio Courtoisa: Odavao je sve naše tajne

Marc Wilmots u centru pažnje

Bivši selektor Belgije optužio Courtoisa: Odavao je sve naše tajne

E. Čaušević

Nekadašnji selektor reprezentacije Belgije, Marc Wilmots, našao se u centru pažnje nakon žestokih optužbi na račun golmana Thibauta Courtoisa.

Wilmots je dobio otkaz nakon ispadanja s Evropskog prvenstva 2016. godine, a na njegovo mjesto stigao je Roberto Martinez. Bivši selektor Belgije govorio je prije nekoliko dana za engleske medije, te je šokirao javnost optužbama na račun Courtoisa.

Ovaj stručnjak optužio je golmana Chelseaja da je odavao tajne iz svlačionice dok je Wilmots bio selektor. Također, spomenuo je i njegovog oca Thierryja Courtoisa da je sve te informacije otkrivao čak protivničkim ekipama.

"Stvorio sam veliki problem sebi kada sam objavio da smo imali igrača u ekipi koji nas je prodao. To su ozbiljne stvari, dobio sam iste informacije od nekolicine francuskih novinara koji su mi rekli šta je otac od našeg golmana radio. To znači da on ne poštuje svoju domovinu", rekao je Wilmots, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"To je sramota što su radili jer sam ja morao čekati sat pred utakmicu da znam sastav protivnika, a oni su naš znali danima prije i to je užasno. Protivnik je tako imao dosta vremena da se spremi za meč".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi