"Belgijanci su nas ismijavali danas"

Selektor Tunisa

"Belgijanci su nas ismijavali danas"

Edmir Škorić

Belgijska reprezentacija je danas razbila Tunis s 5:2, pa je ostvarila i drugu pobjedu na Mundijalu u Rusiji.

Ne smatra se uzalud Belgija jednim od onih potencijalnih rivala iz sjene kada je u pitanju borba za svjetski tron. Eden Hazard, Romelu Lukaku i društvo prvo su s 3:0 pobijedili Panamu, a danas su utrpali pet komada Tunižanima, no mogli su lako dati još koji.

"Belgija je mogla puno više postići golova, nego imamo sreću da je naš golman dobro branio. Nismo dovoljno napadali nakon prvog dijela, usredotočili smo se na odbranu, ali bilo ih je nemoguće zaustaviti. 5:2? Smiješno, ismijavali su nas na ovoj utakmici", rekao je selektor Tunisa Nabil Maaloul, pa je dodao:

"Moramo se sada ispričati brojnim tuniskim navijačima na stadionu. Pokušat ćemo da se popravimo. Znali smo da je Belgija jaka reprezentacija, ali nismo očekivali baš ovoliko jak tim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti