Belupo u finišu prokockao tri vrijedna boda

1. HNL, 32. kolo

Belupo u finišu prokockao tri vrijedna boda

U okviru 32. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Istra i Slaven Belupo su podijelili bodove (3:3).

Gostujući fudbaleri su u vodstvo stigli već u 4. minuti , kada je sopstvenu mrežu nakon jednog centaršuta sa lijeve strane pogodio Pavlović. Sve do 30. minute gosti su imali vodstvo, a onda je Blagojević eurogolom koji bi vrlo lako mogao konkurisati za najbolji gol ove sezone u Evropi, te tako stvari vratio na početak.

Nakon samo šest minuta u drugom poluvremenu Davor Vugrinec, jedan od najiskusnijih fudbalera 1. HNL-a , donio je novu prednost gostima iz Koprivnice. Ekipa Elvisa Skorije prednost je čuvala sve do 63. minut kada je Obšivač svojim golom ponovo izjednačio rezultat.

Ipak, Belupo koji se zajedno sa Osijekom i Hrvatskim Dragovoljcem bori za opstanak u društvu najboljih hrvatskih klubova do novog vodstva stigao je 12 minuta prije kraja susreta, a strijelac trećeg gola za goste bio je Glavica. Nakon trećeg vodstva gostiju isključenje zaradio je trener Koprivničana Elvis Skorija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gosti su u džepu imali tri boda sve do 90. minute utakmice, kada je je gostujuća odbrana neopreznom intervencijom Istri "poklonila" penal koji je za konačnih 3:3 sigurno realizovao Blagojević.

1. HNL, 32. kolo:
Istra 1961 - Slaven Belupo 3:3 (Blagojević 30, 90, Obšivač 63 / Pavlović 4, Vugrinec 51, Glavica 78)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.