Jedini igrač koji je ponizio gazdu PSG-a Nassera Al-Khelaifija pravi neočekivan transfer

Ben Arfa seli u Rumuniju

Jedini igrač koji je ponizio gazdu PSG-a Nassera Al-Khelaifija pravi neočekivan transfer

E. Škorić

Bivši nogometaš mnogih francuskih timova i nekadašnji reprezentativac Francuske Hatem Ben Arfa blizu je transfera u Rapid iz Bukurešta.

Ovu informaciju prenose ruski mediji, koji tvrde da je Ben Arfa spreman za novi izazov u karijeri i da još uvijek u svojim nogama ima magije.

Zbog povreda je Ben Arfa često bio van terena i one su najveći krivac što nije napravio još veću karijeru jer se svojevremeno smatrao jednim od najvećih talenata na svijetu.

U Francuskoj je igrao za velikane Lyon, Marseille, PSG, Nicu, Bordeaux, u Engleskoj za Newcastle i na momente je blistao, ali uglavnom je bio izvan prave forme.

Ostat će upamćen Ben Arfa i po tome što je 2019. godine ponizio vlasnika PSG-a. Nakon što je s Rennesom u Kupu slavio protiv PSG-a, Ben Arfa je bogatom gazdi Parižana Nasseru Al-Khelaifiju prišao prilikom dodjele medalja, a onda podsjetio da ga je ovaj otjerao iz kluba.

"Puno je emocija. Naravno da je poseban osjećaj pobijediti PSG, posebno pred očima predsjednika Nassera. Nikada ne treba potcjeniti svog protivnika, uvijek će se vratiti jači", rekao je Ben Arfa.

Ben Arfa je bio član PSG-a od 2016. do 2018. godine, ali se nije naigrao u dresu Prinčeva. Zbog nediscipline, ali i neslaganja s klupskim rukovodstvom češće je bio među rezervama nego na terenu.

Promo

Top Komentari

celikze
opet ovi bolesnici sa ponizio svasta
1 0
Adohordas
Extra igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi