Ben Arfi se zbog Mourinha počeo gaditi nogomet

Sve manje uživa

Ben Arfi se zbog Mourinha počeo gaditi nogomet

Edmir Škorić

Hatem Ben Arfa, bivši igrač Newcastlea, očajan je i kaže da ne voli gledati nogomet zbog pojedinih trenera.

Francuski internacionalac je sada u PSG-u, koji igra relativno lijepo, ali Ben Arfi smetaju treneri poput Josea Mourinha i Diega Simeonea, koji ekipe postavljaju defanzivno i igraju zatvoreno.

"Mnogi treneri uvjereni su da su izmislili nogomet pod izlikom da traže formaciju kojom će blokirati protivnika. No, to nije bit nogometa. Ono što Mourinho i Simeone rade mi se nimalo ne dopada", rekao je Ben Arfa.

"Nema više tu zadovoljstva, nema spektakla. Ne mogu biti zadovoljan gledajući takve utakmice. Čak i mi u Ligi 1 nekad ubijemo nogomet. Razočaran sam zbog toga", dodao je.

Naravno, Ben Arfa je od onih igrača koji uživaju u igri, koji su izuzetno kreativni i tehnički potkovani, no neki treneri jednostavno ne preferiraju takav stil igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi