Ben Haim seli u Sunderland
Tal Ben Haim od sutra na "stadionu svjetlosti"

Engleska

Ben Haim seli u Sunderland

Edmir Škorić

Izraelac Tal Ben Haim, bivši štoper Boltona i Chelsea, koji trenutno igra u Manchester Cityju, od sutra bi po svemu sudeći mogao postati novi član ekipe Sunderlanda.

On će, najvjerovatnije, u Sunderland kao posuđen igrač provesti drugi dio ove sezone.

Sky Sports piše kako je prelazak Izraelca na "stadionom svjetlosti" skoro, pa završena stvar. Sutra bi Ben Haim trebao proći liječničke preglede, a kako navode ostvrvski mediji već je i razgovarao sa trenerom Sunderlanda, Ricky Srbragiom.

Ben Haim je ljetos u City stigao iz londonskog Chelsea, ali ipak nije opravdao očekivanja u Manhcesteru, te je tek osam puta startao u dresu "nebesko-plavih". Budući da je blizu prelaska u City Arsenalov Kolo Toure, Izraelac više nema šta tražiti u tom klubu?!

Odlaskom Chimbonde u Tottenham, "crne mačke" su dobile propust u zadnjoj liniji, pa bi Ben Haim mogao biti idealno rješenje. Konkurenciju će imati u Danny Collinsu i Anton Ferdinandu, koji su ove sezone činili odbranu Sunderlanda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.