Bendtner na pragu prelaska u Sporting

Bendtner na pragu prelaska u Sporting

Nicklas Bendtner, napadač Arsenala, trebao bi karijeru nastaviti u Sporting Lisabonu, koji će Topnicima platiti devet miliona funti.

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, prošle sedmice rekao je da je dao dozvolu Bendtneru da propusti prijateljsku utakmicu sa Kolnom, kako bi riješio pitanje svoje budućnosti.

Bendtner već duže vrijeme želi napustiti Emirates zbog nedostatka minutaže, a doalskom Gervinha iz Lillea u sjeverni London, danski napadač potpuno je bačen u drugi plan.

Danac se duže povezuje sa Sporting Lisabonom, a sada su portugalci spremni platiti Arsenalu devet miliona funti, a očekuje se da se transfer realizuje tokom narednog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.