Benfica će dočekati Arsenal van Portugala
FOTO: EPA

Utakmica Evropa lige

Benfica će dočekati Arsenal van Portugala

H. Zilić

Koronavirus će stvarati probleme klubovima u nokaut fazi evropskih takmičenja to je sada izvjesno.

Prva takva će posljedice osjetiti Benfica, koja će domaću utakmicu šesnaestine finala Evropa lige protiv Arsenala igrati kao domaćin na neutralnom terenu van Portugala.

Naime, prema zakonu u Portugalu, svi koji uđu u državu, moraju biti deset dana u izolaciji. Fudbalerima Arsenala to ne odgovara, zbog gustog rasporeda u Premiershipu, ali i rijetko kojoj ekipi takav scenarij bi odgovarao u aktivnoj polusezoni.

Benfica će morat pronaći novi stadion, ali u državi čiji zakoni imaju izostavljen karantin za posjetioce iz drugih zemalja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi