Benitez: Benzema treba zabiti više od 25 golova

Tvrdi trener Reala

Benitez: Benzema treba zabiti više od 25 golova

Karim Benzema u posljednje vrijeme se mnogo povezuje sa Arsenalom, no kako vrijeme odmiče, čini se kako će ostati na Santiago Bernabeu.

Trener Real Madrida izuzetno cijeni igračke kvalitete francuskog napadača i vjeruje da Benzema u narednoj sezoni može zabiti više od 20 golova. 

"Moja ideja ove godine da nadmaši barijeru od 20 do 25 golova. Uvjeren sam da to može, jer se može mjeriti s bilo kojim drugim napadačem", kazao je Benitez za španske medije.

Na kraju dodajmo da je Benzema zbog povrede propustio nastupe Real Madrida na Audi kupu, te je i dalje upitno da li će spremno dočekati početak sezone u Primeri. On je od svog dolaska u Madrid postigao 133 gola u 281 odigranoj utakmici. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.