Benitez: Gerrard nije pogriješio što je odbio Chelsea

Benitez: Gerrard nije pogriješio što je odbio Chelsea

Midhat Šljivak

Menadžer Chelseaja Rafael Benitez izjavio je kako je kapiten Liverpoola Steven Gerrard napravio pravi potez što je odbio da pređe u ekipu Chelseaja.

Gerrard, koji je čitavu karijeru igrač Liverpoola gdje je postao ikona kluba, imao je ponudu Chelseaja i Josea Mourinha 2005. godine, ali je uprkos velikoj novčanoj ponudi ostao vjeran Redsima.

"Osvojio je Ligu prvaka i on je legenda Liverpoola. Mislim da je tada napravio pravi izbor što je odbio ponudu Chesleaja i ostao na Anfieldu. Nije pogriješio što je odbio Chelsea", rekao je Benitez koji je u tom periodu vodio klub sa Anfileda.

Benitez koji je bio menadžer Liverpoola u periodu između 2004. i 2010. godine sada predvodi ekipu Chelseaja, a na Anfield će se vratiti u nedjelju kada Plavci gostuju Redsima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.