Benitez: Mitre, nastavi da postižeš golove

Trener Newcastlea o napadaču

Benitez: Mitre, nastavi da postižeš golove

D. Vejo

Prvi napadač Newcastlea vječita je dilema španskog stručnjaka Rafaela Beniteza.

U konkurenciji za tu poziciju su Dwight Gayle, Daryl Murphy i Aleksandar Mitrović. Srbijanski fudbaler, obično je druga opcija u razmišljanjima Španca, ali i pored toga, iskusni stručnjak poručio je mladom centarforu da ne odustaje, već da nastavi u istom ritmu.

"Zaista, konkurencija u napadu je dosta jaka. Mitrović dobro trenira, trudi se i naporno radi. Kada su Gayle i Mitrović u timu, Murphy mora da sačeka. Teško je, ali Mitar mora da nastavi u istom ritmu kako što je to radio do sada. Mora biti uporan. Dobio je poziv u nacionalni tim, želim mu poručiti da nastavi postizati golove", istakao je Benitez.

Do sada, Mitrović je odigrao 19 utakmica u Championshipu te je postigao četiri pogotka. Svrake su trenutno prve u ligi te bježe tri boda drugoplasiranom Brightonu, dok treće mjesto zauzima Huddersfield.

Podsjetimo, srbijanski reprezentativac u posljednje vrijeme dovodio se u vezu sa mogućim odlaskom u redove Crystal Palacea i West Hama, aktuelnih članova Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi