Benitez: Napoli me podsjeća na Liverpool

Benitez: Napoli me podsjeća na Liverpool

Midhat Šljivak

Novi trener Napolija, Rafael Benitez, objasnio je razloge zašto je preuzeo ekipu sa San Paola, iako je imao i drugih ponuda za nastavak trenerske karijere.

Benitez je zamijenio na klupi Waltera Mazzarrija, a u istakao je kako ga ekipa Napolija podsjeća na Liverpool, kojeg je španski stručnjak predvodio od 2004. do 2010. godine.

"Prihvatio sam posao u Napoliju jer je ovdje dosta entuzijazma i strasti. Želim da naplatim ovo povjerenje na terenu. Klub ima izuzetne igrače, koji su gladni pobjeda i veoma me podsjeća na Liverpool", rekao je Benitez.

Benitez je također istakao i da bi jednog dana volio preuzeti vođenje reprezentacije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.