Benitez: Pokazali smo karakter

Inter "razbio" Parmu

Benitez: Pokazali smo karakter

Edmir Škorić

Inter je u prvoj danas odigranoj utakmici 14. kola Serije A došao do pobjede nad Parmom, a na Giuseppe Meazzi je viđeno čak sedam pogodaka, pet u mreži gostiju.

"Bila je ovo zaista luda utakmica u kojoj smo radili lude stvari", rekao je Interov trener Rafael Benitez.

Inter je današnjom pobjedom prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobjede. Španskog stručnjaka raduje činjenica da je njegova momčad konačno zaigrala, ali i zbog toga što će sada malo manje biti na udaru kritičara.

"Prvensto je dugo, ima još puno da se igra. Danas smo igrali dosta dobro, pokazali smo karakter i to je ono najvažnije. Sada su pred nama važne utakmice sa Laziom, Werderom i Svjetsko kupsko prvenstvo, ali idemo korak po korak".

Oba gola za Parmu postigao je Crespo, a kod Intera su se u listu strijelaca upisala tri igrača. Stanković je postigao hat-trick, a po jednom su zabijali Cambiasso i Thiago Motta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.