Benitez pozitivan na kokain, otpušten iz Granade

Quique Pina na strani sporta

Benitez pozitivan na kokain, otpušten iz Granade

Teme:

Quique Pina, prvi čovjek Granade, člana španske Primere, saopštio je da će ovaj klub raskinuti ugovor sa fudbalerom Danijem Benitezom, koji je pao na doping testu.

Benitez koji je podvrgnut antidoping kontroli nakon utakmice sa Betisom bio je pozitivan na kokain! 

"Ovakvo ponašanje je nedopustivo. Igrač će biti otpušten. Mi smo protiv droge. Sport mora da bude čist. U ovom trenutku ne mogu da kažem ništa više", rekao je Pina.

Španski mediji navode da rezultati utakmica Granada na kojima je igrao dopingovani Benitez neće biti poništeni, jer se kokain smatra u ovoj zemlji smatra "rekreacionom drogom", a ne stimulativnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.