Benitez: Ronaldo najbolji? Nisam baš siguran

Trener Real Madrida

Benitez: Ronaldo najbolji? Nisam baš siguran

Rafael Benitez nije siguran da je Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš s kojim je sarađivao tokom karijere.

Trener tima iz Madrida je u razgovoru za španske medije istakao da je radio sa mnogo kvalitetnih igrača, među kojima je posebno izdvojio Alfreda di Stefana i Raul Gonzaleza. 

"Ronaldo je perfektan igrač, jedan od najboljih u historiji na toj poziciji. Ne mogu da kažem da kažem da li je Cristiano najbolji igrač kojeg sam trenirao, pošto sam radio sa mnogo kvalitetnih igrača. Imao sam sreću da gledam Alfreda Di Stefana i Raula, koji su, kao i Ronaldo, rođeni pobednici i statistika govori za njih", rekao je Benitez. 

Podsjetimo, Benitez je prije dolaska na Santiago Bernabeu vodio Napoli, Chelsea, Inter, Liverpool, Valenciju i nekoliko španskih klubova. Navijači vjeruju da će Real Madrid pod njegovih vodstvom uspjeti pomrsiti račune Barceloni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.