Benitez želi klupu Napolija

Otkrio planove

Benitez želi klupu Napolija

Midhat Šljivak

Rafael Benitez će na kraju sezone napustiti klupu londonskog Chelseaja, a Španac bi od naredne sezone želio preuzeti klupu italijanskog Napolija.

Iako je Benitezu glavna želja da ostane u Engleskoj, klupa i trenersko mjesto u Napoliju su izuzetno primamljivi za španskog stručnjaka, a to je potvrdio i njegov agent.

"Nismo imali nikakvog kontakta sa Napolijem, ali smo spremni na dogovor. Napoli je izuzetan tim koji igra sjajno u posljednjih bnekoliko sezona. Spremni smo pregovarati s njima, ali imamo još mnogo posla da obavimo", rekao je Benitezov menadžer Manule Garcia Quillon.

Benitez se sa Chelseajom trenutno priprema za finale Evropske lige protiv Benfice koje se igra sutra u Amsterdamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.