Benitez želi nekadašnjeg napadača Barcelone

Traore na meti Newcastlea

Benitez želi nekadašnjeg napadača Barcelone

Endin Čaušević

Newcastle se nakon sezone u Championshipu ekspresno vratio u najjači rang engleskog fudbala, a Rafael Benitez želi znatno pojačati svoj tim za novu sezonu.

Španski stručnjak je poručio čelnicima kluba da je potrebno da na St. James Park dovedu nekoliko pojačanja kako bi naredne sezone bio konkurentni ekipama u Premiershipu. Na listi želja Newcastlea nalazi se nekoliko igrača, a među njima je i nekadašnji napadač Barcelone.

Naime, Benitez želi u Newcastle da dovede Adamu Traorea koji je prošlu sezonu igrau u Middlesbroughu. Ipak, nakon što je ovaj klub ispao u niži rang postalo je jasno da će Traore ponovo promijeniti klub.

Newcastle je poslao prvu ponudu za ovog napadača u vrijednosti od pet miliona funti, no Middlesbrough je istu odbio. Ovaj klub je spreman prodati Traorea, ali ne za manje od sedam miliona funti. Sada je ponovo Newcastle na potezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi