Benjamin Hadžić potpisao za Hannover 96

Juniorski reprezentativac BiH

Benjamin Hadžić potpisao za Hannover 96

S. Mlaćo

Juniorski reprezentativac naše zemlje Benjamin Hadžić karijeru će nastaviti u redovima Hannovera.

Naime, Hadžić je potpisao jednogodišnji ugovor, a prema pisanju njemačkih medija, nastupat će za drugi tim Hannovera koji se takmiči u četvrtom rangu.

Ukoliko se pokaže, neće biti isključeno da se priključi prvom timu, ali očigledno da čelnici ovog kluba Hadžića vide kao nogometaša za budućnost.

Hadžić je rođen u Njemačkoj, a nastupao je i za kadetsku reprezentaciju BiH. U Njemačkoj je nastupao za Nurnberg, mlade selekcije Bayern Munchena, te Stuttgart U-19.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svoj debi ovaj 19-godišnjak mogao bi upisatu već u nedjelju protiv VFB Oldenburga, a jučer je predstavljen u društvu trenera U-23 selekcije Kristofa Dabrovskog, te direktora Akademije Hannovera 96 Michaela Tarnata.

Za juniorsku reprezentaciju BiH Hadžić je upisao 13 nastupa i dodao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi