Mladi Bosanac postigao prvi gol u MLS-u
Foto - Twitter

Benjamin Kikanović donio bod San Joseu

Mladi Bosanac postigao prvi gol u MLS-u

Midhat Šljivak

Američki fudbaler bh. porijekla Benjamin Kikanović (21) postigao je svoj prvi pogodak u MLS ligi.

Ovaj 21-godišnji napadač donio je ekipi San Jose Earthquakesa bod u sinoćnjem meču protiv Minnesote koji je završen rezultatom 2:2.

Kikanović je šansu za igru dobio u 73. minuti meča. Deset minuta kasnije uslijedio je odličan prodor i pogodak za konačan rezultat susreta od 2:2.

Mladom Bosancu ovo je prvi gol u MLS ligi, a ove sezone je nastupio u četiri utakmice i odigrao je ukupno 57 minuta.

"Sretan sam zbog svog prvog gola. Idemo dalje", poručio je ovaj mladi fudbaler.

Nakon ovog pogotka trener San Josea Matias Almeyda će sasvim sigurno mnogo više računati na usluge ovog talentovanog napadača.

Kikanović je rođen u San Joseu. Nastupao je za koledž California State, a u profesionalnoj karijeri je igrao za timove iz nižih američkih liga Sacramento Gold i Reno 1868.

On je u februaru ove godine potpisao jednogodišnji ugovor sa San Joseom, a treba istaći da pored američkog posjeduje i bh. pasoš.

Top Komentari

Mowzilla
Jos jedan momak bh korijena iz Amerike gdje ce savez glumiti gluhonijema...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi