Nakon nekorektnog poteza Pavarada neutralni navijači tvrde da je to trenutno  "pravo lice Bayerna"

Dosta kritika na račun Bayernovih zvijezda

Nakon nekorektnog poteza Pavarada neutralni navijači tvrde da je to trenutno "pravo lice Bayerna"

Edmir Škorić

Bayern je u utorak navečer senzacionalno ispao od Freiburga u četvrtfinalu Kupa Njemačke izgubivši na svojoj Allianz Areni sa 2:1.

Bayern je poveo golom Dayota Upamecana u 19. minuti, ali je Hofler već u 27. minuti izjednačio na 1:1.

Iako su Bavarci imali potpunu kontrolu nad utakmicom i konstantno stvarali šanse, doživjeli su trenutak nelagode u nadoknadi, kada je Musiala skrivio penal, a Holer s bijele tačke donio veliko slavlje Freiburgu.

Osveta Bayerna stigla je nekoliko dana kasnije, u subotu, kada je ovaj tim kao gost slavio s 1:0 u utakmici Bundeslige. Nakon utakmice došlo je do incidenta jer su Freiburgovi igrači napali Joshuu Kimmicha, koji je prethodno provocirao navijače domaćeg tima i pomalo nesportski se ponio jer je bilo evidentno da je želio da im se naruga.

Igrači Bayerna djeluju nervozno i pomalo nekorektno, što ranije nije bio slučaj. Njemački mediji podsjetili su na još jedan trenutak sa nedavne utakmice Kupa protiv Freigburga.

Holer je bio junak zabivši taj penal u nadoknadi, ali prije nego je izveo najstrožu kaznu bio je pod velikim pritiskom.

Oglasi

"Iako su igrači Bayerna znali da je penal bio i više nego očit, okupirali su sudiju, a onda je Benjamin Pavard izveo akciju koja je bila sramotna iz ugla neutralnog navijača - oštetio je travnjak na mjestu odakle se izvodi penal kako bi Holeru onemogućio da postigne gol", navodi se na sajtu Tz.de.

Sudija Osmers je primijetio nesportsku akciju i odmah je izvadio žuti karton. Francuz se na to samo nasmijao, ali a kraju su se, međutim, samo Frajburžani smijali.

"Pravo lice FC Bayerna", napisao je jedan navijač uz napomenu da: "kada se izvodi jedanaesterac, četiri igrača pokušavaju da zgaze mjesto odakle se puca, a Kimmich i Pavard prednjače, Musiala tada pokazuje svoju ličnu nezrelost".

"Apsolutno zasluženo, uprkos Bayernovom nedostatku sportskog duha prije penala. Prikazuje pravo stanje kluba", dodao je drugi.

Bilo je dosta negativnih komentara na potez Pavarda, sada se govori o Kimmichovoj 'sramoti', a legendarni Dietmar Hammann je kazao da će se "sve jednog dana vratiti", pritom mislivši da će se bezobrazni postupci Bayernovim zvijezdama obiti o glavu prije ili kasnije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ispao iz Kupa, ali je pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela ostvario dvije bundesligaške pobjede i ima dva boda više od Borussije Dortmund na tabeli. Prije nego nastavi svoj put prema tituli, bavarski velikan ima odigrati prvi meč četvtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Duel se igra u utorak navečer u Minhenu, a Volcanobet kladionica ima sjajnu ponudu i najbolje kvote za ovaj evropski nogometni klasik.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1635426697
Stvarno je smijesno koliko ste se vi kvazi novinari ovog portala okomili na fudbalsku instituciju zvanu Bayern..Problema ima svakako,ali da se svaki dan napise par negativnih clanaka sa vecinom izmisljenim glupostima i pretjerivanjem je cista glupost.Zato portal i propada.Lijepo i pohvalno se pise o sponzorusama,*****aama i slicno,a o sportu nista normalno.BRAVO "NOVINARI"!!!
3 0
Ma sad će ih City zgaziti pa će vidit još jednom da su miševi u evropi !!! A to u ligi samo pokazuje koliko su ne moćni da riješe utakmicu protiv jednog malog fraiburga !!! Uglavnom još malkice , sad će City
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti