Benjamin Tatar se vratio u Premijer ligu!

Potpisao za Banjalučane

Benjamin Tatar se vratio u Premijer ligu! · Zvanično

E. Škorić

Bivši reprezentativac BiH Benjamin Tatar potpisao je za FK Borac.

Rođen 18.maja 1994 godine, Benjamin Tatar, punu igračku afirmaciju stekao je u dresu FK Sarajevo koji je nosio na 81 utakmici.

Za to vrijeme, stekao je status jednog od najboljih igrača Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

Nako što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana pečalbe vraća se na premijerligaške terenu i po lijevom krilu špartaće u dresu FK Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju nastavka saradnje. Uvjeren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Sem Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati novine. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve.“, poručio je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Ovo ljeto već nam je donijelo mnoštvo zanimljivih transfera, što igrača, što trenera, ali Tatarov prelazak u Borac svakako je trenutno najveći "bum".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Romanista1927
Ima da sredi vico poziv u reprezentaciju
51 6
user1652548615
Cigane
41 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi