Šta je na kraju uradio Benjamin Tatar?

Zimus je bio najbolji igrač Premijer lige

Šta je na kraju uradio Benjamin Tatar?

A. Čaušević

Sa deset postignutih golova Benjamin Tatar je bio najbolji igrač prvog dijela Premijer lige BiH.

Odlični ofanzivac je briljirao u Bordo dresu. Igrao je sjajno i u evropskim utakmicama te je uz Amara Rahmanovića bio ubjedljivo najopasniji fudbaler koševskog premijerligaša. Za protivnike, barem u BiH, je bio neriješiva engima. Osim deset ligaških imao je i tri evropska gola. 

Tatar, koji je za vrijeme Dušana Bajevića, nastupao i za A reprezentaciju BiH je zimus otišao u Saudijsku Arabiju. Bordo tim nije napustio na baš najljepši način.

Tokom zimskih priprema protiv Tatara je pokrenuti disciplinski postupak jer je nasrnuo na jednog od saigrača da bi nakon toga potpisao za Abhu, klub koji se takmiči i najjačem rangu saudijskog fudbala.

Bivšem fudbaleru Sarajeva u Saudijskoj Arabiji za sada ide vrlo solidno. Nakon period adaptacije počeo je da igra redovno i to uglavnom u ulozi startera.

Oglasi

Iskusni ofanzivac je prije nekoliko dana proslavio svoj 27. rođendan, a interesantno da je prije toga zabio i svoj prvijenac u dresu Abhe.

Bilo je to na gostovanju kod ekipe Al Faysaly. Tatar se naklonio i glavom zatresao mrežu. Prilikom proslave skinuo je i dres što ga je koštalo žutog kartona.

Tatar je na terenu bio i danas. Priliku za igru je dobio protiv Al Ittihada u drugom dijelu. Sve što je uspio urditi je dobiti žuti karton 83. minuti. Njegov tim je poražen s 1:2.

S današnjim nastupom stigao je do broja 10 u dresu Abhe. Za sada je na učinku od po jednog gola i asistencije. Skupio je i tri žuta kartona.

Inače, do kraja prvenstva u Suadijskoj Arabiji su ostala još dva kola. Abha još uvijek nije izborila opstanak. Nalazi se tri boda iznad opasne zone. Do kraja sezone je čekaju mečevi protiv Al Ahlija i Al Qadisiye.

Top Komentari

Klackalica
Benjo ce se para namlatit, a od ozbiljne nogometne karijere se vec oprostio. Bar je shvatio na vrijeme svoje domete i odlucio bar keš izgonjat
22 2
Lavillenie
Hoce li moci dobiti dopust da dodje ispred vjecne, hahaha
17 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi