Benko: Dobro sam se prilagodio na novi klub

Bivši napadač Sarajeva

Benko: Dobro sam se prilagodio na novi klub

Bivši napadač Sarajeva Leon Benko je u izjavi za hrvatske medije poručio da se veoma dobro prilagodio na svoj novi klub - Olimpiju iz Ljubljane.

Tim iz slovenačke prijestolnice se nakon 12 kola nalazi na prvom mjestu sa 28 bodova, a u subotu je na rasporedu veliki derbi protiv Maribora koji je drugi s četiri boda manje.

"Susret protiv Maribora donosi puno emocija, naboja i rivaliteta. Moramo biti motivisani i fokusirani, a meč nosi i važne bodove u borbi za prvo mjesto. Vjerujem da ćemo utakmicu dočekati u vrhunskoj formi jer smo tokom ove dvije sedmice radili punom snagom", rekao je Benko, koji je potom dodao:

"Na novi klub sam se dobro prilagodio. Zadovoljan sam svojom formom, ali mogu ponuditi i više. Moram se dokazati na treninzima, a svaku priliku na utakmicama iskoristiti maksimalno. U Olimpiji je jaka konkurencija i to nas gura i čini sve boljim".

Leon Benko je ove sezone postigao jedan gol na pet utakmica u slovenačkoj ligi i od njega se u Olimpiji tek očekuju velike stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti