Benko i Bekić produžili pobjednički niz Sarajeva

Bordo tim slavio u Vitezu

Benko i Bekić produžili pobjednički niz Sarajeva

Edmir Škorić

Sarajevo je danas u Vitezu slavilo s 3:1 u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je pod palicom novog-starog trenera Almira Hurtića stiglo do četvrte vezane pobjede. Sarajevo je ovom pobjedom ponovo zasjelo na treće mjesto sa 51 bodom, dok Široki i Željezničar imaju po dva boda manje.

To znači da će biti dosta uzbudljivo narednog vikenda u velikom derbiju Sarajeva i Željezničara na Koševu.

No, vratimo se današnjem susretu u Vitezu. Bordo tim nije puno toga pokazao u prvih 45 minuta, ali dva ekspresna gola na početku drugog dijela riješila su pobjednika.

Leon Benko je na poluvremenu ušao u igru umjesto Samira Radovca i već u 30. sekundi nastavka zabija za slavlje velikog broja gostujućih navijača. Prethodno ga je sjajno uposlio Almir Bekić, čiji povratak na teren je od ogromnog značenja za Bordo tom.

Minutu kasnije, Edin Rustemović je sjajno ubacio, a Amer Bekić nastavio golgetersku seriju. 

Vitežani su u posljednjih pola sata imali nekoliko pokušaja, da bi u 79. minuti stigli do pogotka koji im je vratio nadu da mogu neporaženi napustiti stadion. Jevtić je, poslije ubačaja iz kornera, ostao sam pred golom Pavlovića i pogodio je za 2:1.

Uzbudljivo je bilo u zadnjih desetak minuta, domaći su krenuli na sve ili ništa, ali na kraju su primili i treći gol. Amer Bekić je postigao eurogol za konačnih 3:1 u 95. minuti.

Vitez - Sarajevo 1:3 (Jevtić 80/ Benko 46, Am. Bekić 47, 95)

Vitez: Tirić, Jurić, Jevtić, Muminović, Barić, Mrkaić, Livančić, Novak Leo Leopold, Sadiković, Radeljić, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Okić, Emerson, Mihojević, Bekić Almir, Harba, Bekić, Radovac.





Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi