Benko: Nema opuštanja, svaka naredna utakmica je ključna

Hrvatski napadač pogodio mrežu Radnika

Benko: Nema opuštanja, svaka naredna utakmica je ključna

A. Beganović

Fudbaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, FK Sarajevo, u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini su sa ubjedljivih 3:0 savladali Radnik.

Nakon što su prošlog vikenda na Koševu nadigrali Borac izabranici Almira Hurtića su juče nadigrali i Radnik, a strijelci za Bordo tim bili su Krste Velkoski, Leon Benko i Ševko Okić.

"Zadovljan sam jučerašnoj utakmicom i našom igrom, ali sam mišljenja da uvijek može bolje. Drago mi je što sam nastavio postizati golove, no, više me veseli dobar nastup tima i ostvarena pobjeda, po teškim vremenskim uslovima za igru", za SportSport.ba je izjavio Benko.

"Imali smo do sada nekih lošijih rezultata, koji se nisu trebali dogoditi klubu kao što je Sarajevo, ali smo iz svega toga izašli jači. Skupili smog glave, došlo je do nekih promjena, te smo posljednje dvije utakmice odigrali dosta dobro. Međutim, nećemo i ne smijemo se opustiti. Idemo iz utakmice u utakmicu, a svaka prva naredna je ključna. Želimo ostvarivati što bolje rezultate", dodao je napadač Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U srijedu će Sarajevo u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru snage odmjeriti sa Zrinjskim.

"Utakmica u srijedu je izuzetno važna za nas. Igrali smo do sada već protiv Zrinjskog, upoznati smo sa njihovim kvalitetama i svjesni smo da će biti teško, obzirom da gostujemo. Međutim, jedna utakmica je u pitanju i naravno je da želimo ostvariti što bolji rezultat i pokušati da se plasiramo dalje", zaključio je Benko.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti