Benko vodi Sarajevo prema tituli

Na Koševu pao Zrinjski

Benko vodi Sarajevo prema tituli

E. Škorić

U derbiju 26. kola BH Telecom Premijer lige snage su odmjerili Sarajevo i Zrinjski na stadionu Koševo. Leon Benko je donio veliku pobjedu bordo timu (1:0).

Lošu utakmicu odigrali su Sarajevo i Zrinjski. Očekivao se spektakl, na Koševu je bilo 10.000 gledatelja, ali na travnjaku ne baš prava predstava. Domaći nisu igrali kako se od njih očekuje, ali su preko Benka uspjeli da povedu 10 minuta prije kraja i da upišu zlata vrijednu pobjedu u borbi za titulu. Nije se imalo šta zabilježiti u novinarsku bilježnicu u prvom dijelu. Gosti iz Mostara bili su nešto konkretniji i opasniji iako su bili u podređenoj poziciji. 

Opisat ćemo tek neke poluprilike. U 33. minuti Puzigaća je blokirao udarac Stojkića, dvije minute kasnije Crnov je pucao preko gola. 

Stojčev je s 03 metara tukao u finišu prvog dijela, ali je i njegov pokušaj otišao daleko od gola. Prije odlaska na odmor, Crnov je pokušao da matira Delača iz slobodnjaka, no golman domaćeg tima bio je siguran.

Nešto bolje bilo je drugo poluvrijeme. Na početku istog Benko šutira s 20 metara iskosa, Dujković je savaldan, ali se stativa ispriječila. Zatim na drugoj strani Šćepanović je dobro ubacio, no Delač stiže prije Nikolića do lopte.

Stojkić je loše šutirao u 58. minuti, a u 67. minuti je umalo došlo do pogotka gostiju. Berberović je pogriješio, Zrinjski je krenuo kontru dva na jedan, na krjau Delač spašava i brani udarac Stojkića.

Zrinjski je bio konkretniji i opasniji, imao je više loptu u svom posjedu, a onda je domaći tim poveo. Igrala se 80. minuta kada je Stojčev majstorski uposlio Benku, a ovaj pogodio za veliko slavlje na Koševu. Ostalo je 1:0, Sarajevo ostaje na vrhu četiri kola prije kraja. U prilog im ide i poraz Širokog u Zenici.


Sarajevo - Zrinjski 1:0 (Benko 80)

Sarajevo: Delač, Stojčev, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Benko, Berberović, Kallasi, Cimirot, Piuzigaća, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Crnov, Šćepanović, Blaić, Stojkić, Todorović, Mevlja, Nikolić, Petrak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.