Benrahmin fokus je na Wembleyju: Interes Arsenala laska, ali trenutno imam samo jedan cilj
Foto: Screenshot

Da li će Alžirac pomoći svom timu da se dočepa Premiershipa?

Benrahmin fokus je na Wembleyju: Interes Arsenala laska, ali trenutno imam samo jedan cilj

Teme:

Brentford se sprema za veliko finale razigravanja za Premiership. Ulog ne može biti veći jer ako na Wembleyju "padne" Fulham, Brentford će se konačno naći u eliti.

A jedna od glavnih uzdanica kluba iz zapadnog predgrađa Londona je Said Benrahma, 24-godišnji alžirski "mađioničar".

Odavno su se pojavile informacije da bi sjajni krilni fudbaler mogao preći u redove nekog od engleskih velikana. Prvo se pisalo interesu Chelseaja, da bi se u posljednje vrijeme uglavnom špekulisalo da je Benrahma na radaru Arsenala.

Sjajni dribler priznaje da mu interes Arsenala laska, ali sada nema vremena za razmišljanje o mogućim transferima.

"Arsenal? To uvijek laska, ali ja sam u Brentfordu i imam jedan cilj, jednu misiju. Ne bi bilo dobro misliti o bilo čemu drugom, niti bi to bilo pošteno prema timu sačinjenom isključivo od sjajnih ljudi. Nadam se da ćemo stići do cilja", rekao je Benrahma za France Football.

Za ugledni francuski list Benrahma je govorio i o stadionu Brentforda, Griffin Parku, i navijačima svom kluba.

"To je kavez! Kada izađete na teren još vas više motiviše. Uđete u taj kavez i borite se. I mjesto na kojem je stadion je fantastično, tačno u sredini naselja", izjavio je Benrahma. Ipak, Brentford uskoro seli sa kultnog Griffin Parka:

"Nedostajat će mi, ali i novi stadion je dobar. Posjetili smo ga i iskreno - jako je dobar".

Kakvu ulogu su imali navijači u pobjedu u polufinalu play-offa?

"Istina je da su nam dali puno snage. Video snimci na kojim nas ohrabruju su ispunili našu WhatsApp grupu i to je nešto što nam daje malo snage, dodatnog motiva. Nadam se da ćemo ih još više usrećiti u utorak", izjavio je Benrahma.

Inače, finale Championship play-offa se igra sutra na Wembleyju, od 20:45h.Bre

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi