Englezi uvode nevjerovatno pravilo: Crveni karton igraču koji kašljanjem bude provocirao protivnika

COVID-19 je sve promijenio

Englezi uvode nevjerovatno pravilo: Crveni karton igraču koji kašljanjem bude provocirao protivnika

E. Čaušević

Nova sezona Premiershipa donijet će i nekoliko zanimljivih pravila zbog koronavirusa.

Pandemija koronavirusa je stvorila ogromne probleme u svijetu fudbala zbog čega su mnogi bili primorani da uvode nova pravila. U centru pažnje nalaze se Englezi koji su otišli i korak dalje što se tiče pravila za novu sezonu.

FA će u narednom periodu usvojiti pravila za novu sezonu, a sada je jedino poznato da će ostati pravilo da timovi na jednom meču imaju pravo na pet izmjena.

No, ono što je najviše privuklo pažnju javnosti jeste pravilo oko crvenog kartona. Naime, sudija će imati pravo da uruči direktan crveni karton igraču ako se on namjerno nakašlje kako bi provocirao protivnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sudija će imati sasvim odriješene ruke da igraču daju direktan crveni karton ukoliko neko od igrača svog protivnika bude provocirao kašljanjem ili bilo čime što ima veze s koronavirusom.

Takvo ponašanje će se tretirati kao nesportsko i pokazivanje nepoštovanja prema protivniku, ali i Premiershipu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi