Bent jedna od želja Liverpoolovog menadžera

Liverpool se pojačava na ljeto

Bent jedna od želja Liverpoolovog menadžera

Edmir Škorić

Momčad Liverpoola mogla bi od ljeta biti jača za barem još jednog napadača. Menadžer Redsa Kenny Dalglish zainteresovan je za Darrena Benta.

Napadač Aston Ville upitan je za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini nakon što je povrijedio gležanj. Stoga nije puno igrao u drugom dijelu tekuće sezone za momčad iz Birminghama.

 

No, Bent je već "naštiman" igrač i nema sumnje da je pojačanje u koji god klub otišao. Pokušat će ga, piše engleski tisak, dovesti Dalglish na Anfield u ljetnom prijelaznom roku.

 

Iako u napadu već ima Luisa Suareza i Andyja Carrolla koje je skupio platio prošle zime, škotski stručnjak bi dovođenjem Benta načinio konkurenciju pomenutom dvojcu, te tako imao više izbora u napadu i, na koncu, mogao bi više rotirati, što recimo čini menadžer Cityja Roberto Mancini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Prije nego se povrijedio, 28-godišnji Bent je ove sezone postigao devet golova u 22 utakmice. Ukupno je, u osam premierligaških sezona, postigao 99 pogodaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.