Bentekeovom promašaju prethodio je duboki ofsajd

Pomoćni sudija je napravio veliku grešku

Bentekeovom promašaju prethodio je duboki ofsajd

Adnan Beganović

U derbiju 18. kola Premiershipa fudbaleri Liverpoola su na Anfieldu s minimalnih 1:0 savladali vodeći Leicester City.

Nakon tri uzastopne pobjede u Premiershipu (Swansea, Chelsea, Everton) vodeća ekipa prvenstva Leicester je pretrpjela poraz. Na Anfieldu su Redsi bili bolji i na kraju su zasluženo pobijedili s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je belgijski napadač Christian Benteke.

Međutim, i pored toga što je donio pobjedu Liverpoolu, Benteke je na društvenim mrežama predmet ismijavanja pošto u samom finišu susreta nije iskoristio fenomenalnu priliku.

Ali, umjesto Bentekea predmet ismijavanja, ali i kritika trebao bi biti pomoćni sudija, koji u akciji koja je prethodila velikoj prilici, nije signalizirao čist ofsajd.

Kakav ofsajd? Pitanje je koje će većina postaviti kada bude čitala ovaj tekst pošto je prilikom akcije ispred Bentekea bio jedan igrač Leicestera.

Međutim, golman vodeće ekipe Premiershipa ostao je na polovici Liverpoola a u definiciji nedozvoljene pozicije jasno i glasno stoji da napadač u trenutku upućivanja lopte mora da ima najmanje dva protivnička igrača bliže protivničkom golu, gde je uglavnom jedan golman, a drugi odbrambeni igrač.

Dakle, golman Leicestera nije bio na golu, a u ovoj situaciji čak četvorica igrača Liverpoola bila su bliže golu od dvojice igrača protivničke ekipe.

No, ni to nije sve. Odnosno, ova akcija je završila još jednim ofsajdom, pošto se nakon Bentekeovog promašaja iz nedozvoljene pozicije aktivirao jedan igrač Redska koji je na svu sreću također promašajem završio akciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.