Bentley sa 29 godina okončao karijeru

Bentley sa 29 godina okončao karijeru

Edmir Škorić

Iako ima tek 29 godina, David Bentley odlučio je da okonča svoju igraču karijeru.

Bivši engleski reprezentativac, nekad najveći talent engleskog nogometa, odlučio je završiti karijeru jer, kako je kazao, ne osjeća strast za igranjem i treniranjem.

"Prošlo je više od godinu dana od kada sam odigrao posljednju utakmicu i vrijeme je da se oprostim. Imam blizance stare tri mjeseca i jednog malog četverogodišnjaka i želim se njima posvetiti. Izgubio sam volju i želju za igranjem", kazao je Bentley.

Za englesku reprezentaciju Bentley je nastupao sedam puta, a transfer njegove karijere dogodio se 2008. godine kada je za 15 miliona funti iz Blackburna prešao u Tottenham. Igrao je za Arsenal, Norwich, Birmingham, West Ham, Rostov...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.