Bento i naredne dvije godine u Sportingu

Portugalac ostaje na klupi

Bento i naredne dvije godine u Sportingu

E. Škorić

I naredne dvije sezone na klupi portugalskog Sportinga sjedit će Paulo Bento, budući da je potpisao novi ugovor sa klubom. Portugalac se zahvalio na ukazanom povjerenju čelnicima kluba, te obećao borbu za titulu naredne sezone.

Portugalac Paulo Bento ostat će na klupi portugalskog Sportinga, budući da su čelnici kluba odlučili ukazati mu povjerenje i naredne dvije godine. Bento je od 2004. godine na klupi Sportinga, tada je jednu sezonu vodio juniore kluba, da bi od 2005. godine pa sve do danas sjedio na klupi prvog tima.

Portugalski stručnjak zahvalio se novoizabranom predsjedniku kluba Jose Bettencourtu, te najavio čvrstu borbu za glavnim ciljem naredne sezone - osvajanjem nacionalnog prvenstva.

Najžešći rival Sportinga je Benfica iz Lisabona, na čijoj klupi od naredne sezoni sjedi Jorge Jesus, koji je također obećao svojim navijačima titulu Portugala. Dakle, čeka nas velika borba u dokazivanju ova dva stručnjaka na klupama Benfice, odnosno Sportinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.