Benz do juna vraćen na funkciju

U utorak u Sarajevu

Benz do juna vraćen na funkciju

Delegacija UEFA i FIFA posjetiće naredne sedmice Sarajevo, kako bi obavili sastanke sa članovima Komiteta za normalizaciju.

Delegaciju predstavnika evropske i svjetske fudbalske federacije predvodiće Eva Pasquier i Marcel Benz, koji je nedavno smijenjen sa funkcije u UEFA, ali je vraćen kako bi mogao završiti započeti posao vezan za usklađivanje statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i njegovih podsaveza.

 

Marcel Benz od početka je član tima međunarodnih fudbalskih federacija koji je radio na uvođenju statuta i suspenziji starog saziva N/FSBiH, te je predsjednik UEFA Michel Platini odlučio da ga vrati na funkciju do juna ovog mjeseca, kako bi mogao završiti započeti zadatak na usklađivanju statuta i normalizaciji stanja u bh. fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.