Benz: Izuzetno bitan sastanak sa klubovima

Delegacija FIFA i UEFA u posjeti Sarajevu

Benz: Izuzetno bitan sastanak sa klubovima

Komitet za normalizaciju, zajedno sa ambasadorima bh. fudbala, danas je u sarajevskom hotelu Art održao sastanak sa predstavnicima UEFA i FIFA.

Delegacija međunarodnih fudbalskih asocijacija, koju ispred FIFA predvodi Eva Pasquier, te ispred UEFA Marcel Benz, stigla je danas u prijestolnicu Bosne i Hercegovine, gdje će danas i sutra održati niz sastanaka sa članovima Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ambasadorima bh. fudbala, te predstavnicima klubova Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Danas je delegacija UEFA i FIFA održala sastanak sa Komitetom za normalizaciju i ambasadorima bh. fudbala, a na dnevnom redu je bilo nekoliko tema. Uglavnom se razgovaralo o izvještaju Komiteta za normalizaciju o postupku harmonizacije statuta, pripremama za održavanje redovne Skupštine N/FSBiH, te izborne procedure.

"Želimo se upoznati sa stanjem u procesu harmonizacije statuta, a sutra imamo izuzetno bitan sastanak s predstavnicima klubova koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Želimo s njima razgovarati i razmijeniti mišljenja o mogućnosti formiranja asocijacije klubova koja bi u budućnosti postala članica asocijacija klubova Evrope", rekao je Benz uoči sastanka.

"Imamo kvalitetne ljude i ako budemo imali razuma, u što ne sumnjam, trebali bismo napraviti dobre stvari. Sutra ćemo vidjeti kako ćemo se dogovoriti s predstavnicima klubova, ali još ne znamo ni koje instrukcije će nam dati UEFA/FIFA'', istakao je ambasador bh. fudbala Faruk Hadžibegić.

Za sutra ujutro predviđen je još jedan sastanak, a tema će biti inicijativa za osnivanje udruženja klubova, ali će biti govora i o sponzorstvu Premijer lige, sredstvima za razvoj omladinskog fudbala i ostalim aktuelnim pitanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti